S'acosta finals d'any i amb ell, les negociacions per a l'aprovació dels pressupostos del 2024. Si després del trencament del Govern, amb la sortida de Junts, el 2023 l'Executiu d'Aragonès va aprovar els comptes amb els vots en contra dels exsocis i amb el suport del PSC i En Comú Podem, enguany aquests dos partits ja han deixat clar que l'incompliment dels acords fan complicat que aquesta entesa es repeteixi de nou. Sense anar més lluny, el portaveu dels comuns, David Cid, ha carregat en roda de premsa contra els incompliments del Govern i ha deixat ben clar que, ara mateix, "no es donen les condicions per aprovar els pressupostos", ja que l'Executiu "no ha complert amb el que havíem pactat el 2023", posant el focus en les matèries d'habitatge i salut, especialment sensibles per a aquest partit. Segons Cid, el mateix Govern ha reconegut que s'han assolit els acords i els ha posat com a data límit el 31 de desembre per revertir aquesta situació. A més, també ha criticat que, tot i ser finals de novembre, els comuns encara no s'han pogut reunir amb el Govern per traslladar-los les seves demandes respecte dels comptes de l'any vinent. 

L'incompliment dels acords pressupostaris no han estat les úniques crítiques de Cid a l'equip d'Aragonès, a qui ha retret també una "manca de rumb amb la sequera". "Transmeten que la situació els està superant", ha reiterat el portaveu dels comuns, que ha posat el focus en les darreres declaracions del conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, sobre la "mala imatge" que donaria que les estacions d'esquí produïssin neu artificial quan la població pateix restriccions a l'accés a l'aigua: "El Govern no s'atreveix a decidir, no es mulla i no pren decisions", ha lamentat Cid. En la mateixa línia, també ha tornat a demanar que s'aturi l'operació del Hard Rock, assegurant que en l'escenari actual "no té sentit posar en marxa el Casino més gran d'Europa", amb la despesa econòmica que això suposa: "El Govern ha de tancar l'aixeta als macroprojectes", ha subratllat el diputat dels comuns, tot i que al mateix temps, el Hard Rock forma part de l'acord de pressupostos amb el PSC.

La hipocresia del PP, segons els comuns

Preguntat Cid per la reunió que Junts i el PSOE han de mantenir fora de l'Estat abans que acabi el mes de novembre, Cid ha assegurat desconèixer si aquesta trobada pactada en l'acord polític de les dues formacions per a la investidura de Pedro Sánchez ja s'ha produït. Davant les crítiques constants de la dreta per aquestes reunions entre el partit de Carles Puigdemont i el de Pedro Sánchez, Cid ha denunciat la hipocresia del PP, que fa només unes setmanes havia reconegut les trobades amb Junts per intentar aconseguir el seu suport a la investidura fallida d'Alberto Núñez Feijóo. Per això, ha assegurat que aquests partits no han acceptat els resultats del 23 de juliol i que el PP "no ha entès" que els seus acords amb Vox són el que els impedeix arribar a pactes amb la resta de formacions polítiques.