“A la vida, a més de ràpid, les coses s’han de fer bé”. Així ha replicat la portaveu del PSC, Eva Granados, a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, després que la Mesa hagi tombat aquest dimarts una petició de comissió d’investigació sobre presumpte “espionatge polític” per defectes de forma. Arrimadas ha acusat els socialistes de “donar idees” als independentistes per a tombar-la. “A part del titular, volem esclarir els fets”, ha carregat Granados.

“El PSC era el primer que volia fer aquesta comissió, però a la vida les coses s’han de fer bé”, ha etzibat Eva Granados, que ha lamentat que Cs “vol fer servir el Parlament com si fos un plató, i no com una cambra legislativa”. En aquest sentit, ha recordat que la petició comptava amb defectes de forma. “Volem fer-la i volem fer-la bé”, ha insistit.

La portaveu socialista ha avançat que, entre altres compareixences, demanaran que per aquesta comissió passin tots els consellers d’Interior i tots els responsables dels Mossos d’Esquadra des de l’any 1980.

Per altra banda, Granados ha lamentat la falta de “voluntat política” per a posar en marxa les comissions no legislatives del Parlament –com ara la de la CCMA—així com la forma com s’han assabentat de la data del ple d’investidura, a través de la defensa de Sànchez per la premsa. Sobre la proposta de Ciutadans de retirar el sou de diputat a Carles Puigdemont i Toni Comín, ha precisat que, en el seu moment (que no és ara), s’hauria de tractar en la comissió de l’estatut del diputat, com estableix el reglament.