La seu del PSC s’ha tenyit avui de negre en senyal de dol per la mort de l’ex ministra Carme Chacón, que va morir aquest diumenge als 46 anys. Per tal que els dirigents, militants i simpatitzants puguin dedicar un últim adéu a la que també va ser vicepresidenta del Congrés dels diputats, el PSC ha instal·lat a la seva seu un llibre de condolences.

El primer secretari, Miquel Iceta, ha estat l’encarregat d’inaugurar el llibre de condolences, situat al costat de la fotografia en blanc i negre d’una somrient Carme Chacón, una imatge de la política en campanya -amb el lema: “El futur és esforç i justícia social”- un ram de roses vermelles amb el nom del partit i dues banderes amb el crespó negre. 

Firma Llibre condolencies Chacon   Sergi Alcàzar

Altres socialistes s’han sumat a les paraules de condol d’Iceta. Les alcaldesses Núria Parlon i Núria Marín, la portaveu adjunta del PSOE al Congrés, Meritxell Batet, el president del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el secretari d’organització, Salvador Illa, també han dedicat unes últimes paraules a la que passarà a la història per haver estat la primera ministra de defensa d’Espanya.

Iceta plora la mort de Chacón

Visiblement afectat, Iceta ha comparegut davant els mitjans. “Hem après molt d’ella, fins i tot quan discrepàvem i la trobarem molt a faltar”, ha assegurat el primer secretari en referència a Carme Chacón.

Iceta ha destacat de l’ex ministra ser “lluitadora de tots els combats”, i especialment ha agraït la seva feina com a primera ministra de defensa i demostrar la igualtat “fins a l’extrem”.  Segons ha recordat el primer secretari, Chacón passarà a la història per la seva “dimensió de servidora pública” i per la seva lluita per la igualtat, exemplificada en la imatge que apareix, embarassada de set mesos, passant revista a les tropes a Afganistán.

CHACON DEFENSA EFE

“És dur en allò personal i polític, però ens recorda a tots les coses que són importants i les que no ho son tant, ens recorda la importància de la vida humana i la importància dels llaços de fraternitat, que estan a la base de la política”, ha conclòs Iceta.

Reunió de l’executiva

Com cada dilluns, l’executiva del PSC s’ha reunit a la seu. Avui, però, ho han fet a la sala Ernest Lluch ja que, segons ha explicat el primer secretari, és una sala de record i memòria. Abans de començar la reunió, han fet un minut de silenci.

A partir de les 16:30h, Miquel Iceta, Meritxell Batet i Salvador Illa assistiran a la capella ardent instal·lada a la seu dels socialistes del carrer Ferraz, a Madrid.

Previsiblement, el PSC dedicarà un acte de comiat a l’ex ministra el proper dimecres 19 a les 19:00h on hi estan convidats l’ex president José Luís Rodríguez Zapatero i l’actual president de la gestora del PSOE, Javier Fernández

Iceta mort chacon PSC  Sergi Alcàzar 6

Durant aquest matí, representants d’institucions i diversos membres d’altres partits també s’han acostat a la seu del PSC per traslladar el seu condol. Entre aquests, ho ha fet el ministre d’Economia, Luis de Guindos, i el delegat del Govern, Enric Millo.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha destacat des de la seu del PSC la pèrdua “irreparable” de Carme Chacón, que va representar segons el seu parer, la "lluita de les dones", en ser una de les primeres a accedir a llocs de poder a l'Estat.

En representació de Ciutadans, el portaveu, Carlos Carrizosa, ha signat el llibre de condolences, com també ho han fet el portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, i el que fins ara era portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs. Xavier Gracía Albiol, president del PP català, també ha mostrat el seu suport i condol als socialistes.