El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha titllat aquest dilluns de “preocupant i injustificat” que el Consorci del Palau de la Música hagi rebutjat acusar Convergència Democràtica de Catalunya pel cobrament de comissions de Ferrovial a través de l’entitat, en el marc del ‘Cas Palau’.

Tot i que tant l’expresident del Palau, Fèlix Millet, com la seva antiga directora financera, Gemma Montull, van assegurar en seu judicial que CDC havia cobrat comissions de fins al 4% a canvi de les adjudicacions d’obra pública, el Consorci del Palau no acusarà al partit presidit aleshores per Artur Mas. La votació dels dos representants del Govern de Junts pel Sí ha estat clau per evitar que s’acusés al partit.

“Ens agradaria que es pogués revertir aquesta decisió i que el Consorci del Palau pogués personar-se en la causa judicial per reclamar els fons que el propi Millet i Montull han reconegut”, ha assegurat.

La decisió dels representants de Junts pel Sí també han obert esquerdes en el propi partit de Govern i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha demanat al conseller de Cultura, Santi Vila, que es repensi el fet d’acusar CDC.

El coordinador general dels comuns, Xavier Domènech, ha anat més enllà i ha insinuat que hi ha un possible pacte entre el PDeCAT i l'Executiu de Mariano Rajoy per exculpar Convergència. Segons ha assegurat, cap representant del Govern espanyol va assistir a la reunió amb l’Ajuntament de Barcelona a canvi que el PDeCAT desbloquegi la reforma de la llei de l’estiba proposada pel PP. Sobre aquesta hipòtesi també s’ha referit Illa, i ha assegurat que en cas de confirmar-se seria “molt greu”.  

"Ni hem rebut invitació ni pensem anar-hi"

Sobre la conferència que impartirà el president del Govern, Carles Puigdemont, el dia 22 per explicar el procés a Madrid, Illa ha assegurat que "no han rebut invitació" però que tampoc pensen anar-hi. Així mateix, el secretari d'Organització ha secundat les declaracions que va fer aquest diumenge el líder del PSC, Miquel Iceta, i ha assegurat que "no és temps de conferència, és temps de política i temps de buscar acords".