El regidor del districte barceloní de les Corts, Xavier Marcé (PSC), ha explicat que ha instat a retirar el llaç groc que hi havia a la façana de la seu de l'Ajuntament al districte per l'inici del període electoral: "Ho he acordat amb el meu grup municipal", ha dit.

"Fins ara hem conviscut perfectament amb el llaç a la façana, però ja hem entrat en període electoral. Hem decidit treure'l i, quan passin les eleccions, obrirem un debat per decidir si es torna a penjar o no", ha detallat Marcé.

Ha insistit que no hi ha cap finalitat política darrere del gest que no sigui complir la legalitat vigent, i ha defensat que "se sent més còmode" complint allò que marca la llei electoral, encara que ha subratllat que després de les eleccions generals s'estudiarà tornar-lo a posar.

En declaracions a la premsa, el regidor d'ERC a les Corts, Jordi Castellana, ha lamentat que Marcé no els hagi consultat la decisió, perquè són la força amb més representació al districte: "Ens n'hem assabentat a través d'un tuit de Cs", i ha demanat que es torni a penjar.

"Aquestes qüestions s'han de decidir per majories, i al districte hi ha una majoria a favor dels drets i les llibertats", i ha dit que aquesta decisió no ha passat pel ple del districte ni per la junta de portaveus, i que tampoc no s'ha parlat amb els grups sobiranistes.

En un missatge a Twitter, el grup municipal de Cs a les Corts ha celebrat la retirada del llaç, perquè ho considera "simbologia partidista", i ha dit que la decisió afavoreix la imparcialitat i la qualitat democràtica.

Al districte de les Corts, la composició és de quatre regidors per a ERC, tres per a PSC, dos per a BComú, dos per a Cs, dos per a JxCat, un per al PP i un per a BCN Canvi, i la presidència recau en el regidor de Cs Paco Sierra.