Unes altres eleccions al Parlament de Catalunya, quan falta poc perquè arribem als dos anys dels darrers comicis del 21-D, canviarien exponencialment el mapa polític, segons una enquesta que ha fet La Razón.

Enquesta Parlament La Razón

Si ara tinguessin lloc aquestes eleccions catalanes, el PSC pujaria del quart lloc al segon gràcies al fet que passaria de 17 escons a 28. Aquesta escalada dels socialistes provocaria que Cs caigués al tercer lloc passant de 36 escons a 27.

ERC, per la seva banda, seria la formació guanyadora dels comicis amb 39 seients a la Cambra catalana (el 21-D en va aconseguir 32), Junts per Catalunya baixaria dels 34 als 23, fet que la situaria en la quarta posició.

Pel que fa als comuns, variarien poc el seu resultat, ja que només perdrien un diputat (ara en tenen 8 i en uns nous comicis en tindrien 7), en canvi la CUP en guanyaria un; passant de 4 a 5. Finalment, el PP sortiria guanyant en unes eleccions, ja que sumaria 2 diputats (dels 4 actuals en tindria 6).

El panorama quedaria de la manera següent, segons aquesta enquesta: el bloc independentista (ERC+JxCat+CUP) continuaria sent el majoritari al Parlament amb 67 escons i els constitucionalistes (PSC+Cs+PP) aconseguirien 61 diputats.