Després que fa una setmana el PSC i la formació Ara Reus tanquessin un acord per governar la ciutat, se suma un nou integrant a la fórmula: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Segons informa el Canal Reus, les negociacions entre les tres candidatures han tancat aquest acord de govern que s'anunciarà al llarg d'aquest divendres. 

🟡 El PSC guanya a Reus i toca l'alcaldia amb els dits: un complicat pacte a quatre ho pot evitar

Els detalls de com s'estructurarà aquest govern municipal es donaran a conèixer en els pròxims dies. Quan PSC i Ara van tancar el seu acord el passat 1 de juny, ja van obrir la porta a sumar més formacions. Finalment, la suma serà amb ERC. Les tres formacions sumen 15 regidors, un més que la majoria. Així doncs, aquesta aliança es presenta com una aposta forta i sense competidors. 

D'aquesta manera, es descarta la possibilitat de fer a Noemí Llauradó, candidata d'ERC, alcaldessa amb el suport de la CUP, Junts i PP. Sandra Guaita, la candidata socialista, ha titllat anteriorment aquesta possible alternativa de "surrealista" i "il·lògic". Des del 28-M, Guaita ha defensat que la victòria socialista al municipi ha estat prou contundent: "Nosaltres i Ara Reus vam créixer en vots, altres forces van decréixer contundentment en vots, aquests haurien de fer una reflexió del que ens va traslladar la ciutadania i pensar quin hauria de ser el seu paper en el pròxim govern municipal".

 

Nou capítol per Reus 

Comença una nova etapa a Reus sense el mític alcalde convergent Carles Pellicer, qui ha deixat pas a cares noves malgrat seguir vinculat amb Junts. Teresa Pallarés ha encapçalat la candidata de l'espau postconvergent, que han quedat com tercera força en aquestes eleccions. La victòria socialista ha posat difcil pactes al marge del PSC, de manera que tot apunta que Junts es mantindrà lluny de l'alcaldia. 

D'aquesta manera, Pellicer tanca més de deu anys al capdavant de l'Ajuntament de Reus, primer amb Convergència i posteriorment al capdavant de Junts en aquest municipi. Després de més d'una dècada l'alcaldia torna a mans del PSC, els quals van dur les regnes de la ciutat des del 1979 fins al 2011. 

Més enllà del resultat a Reus, en el Camp de Tarragona destaquen els resultats d'altres municipis com El Vendrell, al Baix Penedès, Valls, a l'Alt Camp, Montblanc, a la Conca de Barberà i Falset, al Priorat. El PSC, com a Reus, puja a la majoria de les capitals de comarca. A Tarragona la victòria també ha estat pels socialistes. Rubén Viñuales  ha guanyat les eleccions municipals d'aquest 28-M a Tarragona amb nou regidors i 13.123 vots.