Els alcaldes socialistes de Catalunya s’han trobat aquesta tarda a Barcelona per posar en valor la seva feina als ajuntaments. La candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, ha defensat els càrrecs municipals com una “fortalesa indubtable i clau” pel partit. Batet ha reivindicat que l’entrada dels socialistes als ajuntaments va ser el vertader moment en què “el poble va arribar a les institucions”.  

Batet ha criticat que la Generalitat i l’Estat no hagin ajudat als consistoris, sinó que els han menystingut i se’ls ha tret competències. En concret, ha carregat contra l’aplicació de la Llei d’estabilitat pressupostària del PP que va obligar als ajuntaments a aconseguir el dèficit zero “a un cost elevat”.

El deute de la Generalitat amb els ajuntaments de 1.000M€ també ha entrat al discurs de la candidata, que ha acusat el govern català de “desentendre’s de les polítiques municipals” i “no estar a l’alçada de les necessitats”.

Els 4 ajuntaments capitals

El PSC, actualment, està present als governs municipals de les quatre capitals catalanes. Els seus representants també han intervingut a l’acte. El tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presumit que el PSC és la segona força municipalista a Catalunya. Mentrestant, el govern de la Generalitat està “més preocupat per sobreviure que per governar” ha dit.

Àngel Ros, alcalde de Lleida, ha donat suport a la candidata i ha criticat que Madrid i Barcelona els hagin “deixat sols” i el 26-J hi ha “l’oportunitat de canviar-ho”. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anat un pas més enllà i ha assegurat que han estat “abandonats i maltractats” tot i els “enormes esforços per assolir el dèficit”. La tinent d’alcalde de Girona, Sílvia Paneque, ha defensat una gestió municipal “amb els peus a terra i la mirada a l’horitzó”.