El grup parlamentari socialista ha sol·licitat a la Mesa del Parlament que reconsideri l’admissió a tràmit del projecte de llei de pressupostos del Govern. A més, demana als serveis jurídics un informe sobre si les partides que es destinen al referèndum contradiuen la jurisprudència del TC.

Advertència dels lletrats

Els socialistes argumenten que els lletrats ja van avisar de paraula que, si els pressupostos incloïen partides per a la celebració del referèndum, podrien contradir les sentències del Tribunal Constitucional i, per tant, s’estaria desobeint aquest estament judicial.

Així ho recull l’escrit en el que el PSC demana la reconsideració de l’admissió a tràmit dels comptes. En concret fa al·lusió a l’informe dels serveis jurídics del Parlament que reconeix la possibilitat que la sentència del Constitucional predetermina també la inconstitucionalitat de noves iniciatives connexes o amb relació causal coincident amb la mateixa.

Segons els socialistes, de la sentència del Constitucional es desprèn la prohibició d’aprovar o legislar sobre iniciatives que tinguin la mateixa finalitat que les declarades prèviament inconstitucionals: “especialment d’aquelles que puguin insistir en la promoció i concreció del projecte polític de creació d’un Estat independent al marge de la reforma constitucional”.

El text també demana que es revisi el contingut de la disposició addicional 31 que preveu que el Govern, "dins de les responsabilitats pressupostàries per al 2017, ha d'habilitar i garantir els recursos necessaris en matèria d'organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya".

Informe Jurídic 

A més, el PSC també ha demanat a la presidenta del Parlament que requereixi un informe als serveis jurídics de la Cambra sobre l'adequació legal del contingut del projecte de llei dels pressupostos.