El PSC ha demanat explicacions al Govern sobre l'Assemblea Fundacional de Representants que el Consell per la República va celebrar aquest dissabte al Palau de la Generalitat. El diputat Ferran Pedret ha registrat al Parlament una bateria de preguntes sobre l'acte.

Entre les qüestions que els socialistes demanen quin procés van seguir els organitzadors per demanar la cessió de la sala Torres Garcia i quin cost va tenir habilitar l’espai per a l'acte, així com també si el va pagar el Consell per la República.

Concretament, Pedret pregunta si l'acte a la sala es va fer mitjançant un lloguer del Govern a l'entitat o si, per contra, es va tractar d'una "cessió d'ús". "Va assumir la Generalitat algun cost relatiu a la producció o realització de l'acte esmentat? Va participar personal al servei de la Generalitat en l'organització, producció o realització de l'acte, o en l'acompanyament o atencions protocol·làries als assistents?", insisteixen.

En cas que fos un lloguer, el grup del PSC-Units demana saber si "són públiques les condicions, requisits, preus públics o taxes per la cessió o lloguer d'espais al Palau de la Generalitat de Catalunya" i si "ho pot sol·licitar, en condicions d'igualtat, qualsevol persona física o jurídica". "Mitjançant quin procediment i, en cas d'estar disponible el tràmit telemàtic, des de quin enllaç?", sol·liciten.

"Ús fraudulent de la imatge de la Generalitat"

Més a mode de crítica, Pedret pregunta a l'Executiu si és conscient "de l'ús de la imatge corporativa, símbols i emblemes de la Generalitat, o de nomenclatura que intentava presentar les seves iniciatives polítiques com institucions públiques catalanes" que al seu entendre va fer el Consell per la República. "Suposa l'autorització de l'acte celebrat el 18 de desembre una conformitat del Govern amb aquest ús fraudulent de la imatge de la Generalitat?", interroga.

Per últim, el PSC també pregunta al Govern si té previst oferir a la Junta Electoral espais del Palau de la Generalitat, com la Sala Torres García, per tal que s'hi puguin celebrar altres actes de campanya. Com a curiositat, en cap de les desenes de preguntes que el PSC fa al respecte hi apareix el nom de Consell per la República, sempre referint-se a l'entitat com a "organitzadors de l'acte públic".