No hi havia més bitllets que el 155 del sorteig de l'any passat per a parlar de la Grossa de la loteria de Nadal que ve. És la gràcia que els serveis informatius de Telecinco, l'emissora de Mediaset, s'han empescat per a riure-se'n de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya que, a efectes pràctics, va suspendre l'autonomia, amb la destitució del Govern i dissolució del Parlament. Gràcia, la que els haurà fet als presos i exiliats i als seus familiars, per a començar.

Les conseqüències econòmiques de l'aplicació del 155 en els pressupostos de la Generalitat, bé per pèrdua, bloqueig o endarreriments, superen els 1.800 milions d'euros, segons l'informe al Consell Executiu de la Generalitat sobre els efectes de la suspensió de l'autogovern per l'executiu de Mariano Rajoy, amb el suport parlamentari del PSOE i de Ciutadans. Tant el PP com Cs han demanat diversos cops que s'apliqui un altre cop el 155, un dels seus eslògans favorits.

Telecinco sembla que se'n riu de tot plegat o ve a dir que ja li està bé que es torni a fer recaure el 155 sobre Catalunya, i/o que tant se'ls en fa del què es pensi de la imparcialitat i professionalitat dels seus serveis informatius.

Els tuitaires han reaccionat amb nombroses rèpliques, la majoria irreproduïbles: