El Consell per la República ha acordat la primera prova pilot per usar la identitat digital republicana (IDR) als serveis d'Ajuntaments. El Consell ha establert un conveni amb l'Ajuntament de Torres de Segre (Segrià) per tal que s'implementi la IDR als seus serveis, i l'assessorin en qüestions de consum institucional. L'alcalde de la localitat, Joan Carles Miró, s'ha mostrat satisfet per l'acord. "Content d'iniciar aquesta prova pilot al nostre municipi, donant continuïtat a un punt del nostre programa electoral", ha indicat.

A l'acte hi han estat presents els membres del govern del CxRep Aurora Madaula i Guillem Fuster, que han indicat que la prova "serà extensible a altres municipis en els mesos vinents". "La IDR representa els valors que volem: democràcia directa, transparència, seguretat i noves tecnologies, en una nova República que representi els valors del segle XXI. Per primer cop es podrà fer servir de manera institucional a Torres de Segre", ha indicat Madaula. "Perquè es faci efectiva la desconnexió, la institució més pròxima cal que tingui la capacitat i faciliti el marc de col·laboració que permeti treballar en una economia nacional i catalana", ha afegit Fuster. Ha indicat també que el Consell compta amb un blindatge de seguretat a l'hora de fer ús de la ID Republicana: un sistema de cadena de blocs (Blockchain) i la doble validació. "Cal recordar que la mateixa Guàrdia Civil ha hagut d'acceptar que li ha estat impossible trencar la seguretat de l'app del Consell", ha apuntat.

Aquest divendres s’ha celebrat un ple extraordinari a l’Ajuntament de la localitat on s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb el suport dels 6 regidors de govern i 2 més de l'oposició (Junts i ERC), mentre que hi han votat en contra els 3 del PSC. Segons el Consell, el conveni permetrà crear una xarxa d'identificació alternativa per anar desconnectant de l'ús del DNI espanyol. I a més el Consell oferirà un assessorament sobre la contractació pública amb l'objectiu de dur a terme un consum institucional republicà. "És a dir, en clau de Països Catalans, amb una perspectiva de gènere i mediambiental, respecte per la llengua i enfocada a la ciutadania", ha afegit. 

El Consell també està preparant una consulta sobre la conveniència o no que se celebrin uns Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu. Sera una consulta oberta a tots els ciutadans de Catalunya majors de 16 anys, i se celebrarà, d'acord amb el Reglament de Consultes que va aprovar l'Assemblea Fundacional del Consell, de manera telemàtica. La intenció és que se celebri el mes de juny, abans de les consultes convocades pel Govern de la Generalitat, i que el període de votació sigui de més d'un dia. L'objectiu, segons va explicar el vicepresident del Consell, Toni Comín, és que "pugui votar tothom" sobre una pregunta clara i directa: "Creus que s'han de fer uns Jocs Olímpics al Pirineu?". El reglament de consultes del Consell per la República, que es basa en el sistema de consultes de Suïssa, contempla que els membres del Consell puguin plantejar la celebració d'una consulta. Un cop acceptada per la Sindicatura Electoral, la consulta ha de rebre el suport d'un cinc per cent del cens autoritzat a participar, abans que es convoqui formalment.