A finals d'aquest mes, i com cada any, se celebra a Barcelona el Mobile World Congress. La cita arriba immersa en plena eclosió del coronavirus, una epidèmia que ha dut la multinacional LG a suspendre la seva participació a l'esdeveniment. L'organització del MWC, en col·laboració amb el departament de Salut i el de Polítiques Digitals, ha establert un protocol de prevenció, en el qual incorpora la recomanació d'evitar el hand shaking —les encaixades de mans—, instal·lar més dispensadors de sabó per desinfectar les mans i canviar els micròfons entre conferenciants. 

Així ho ha anunciat en un comunicat GSMA i ho ha confirmat el conseller del ram, Jordi Puigneró. Després d'enumerar l'augment de mesures preventives, el conseller ha traslladat un "missatge de calma" i ha cridat a "no alarmar més del necessari", tot assegurant que la Generalitat treballa perquè el Mobile es desenvolupi en plena normalitat. "Hem pres mesures de més coordinació i més informació per donar tranquil·litat i estem preparats per si hi ha sospita d'algun cas", ha assenyalat Puigneró. 

Entre les prevencions preses hi haurà també un increment del nombre de treballadors dels Serveis d'Emergències Mèdiques i es destinarà una persona al telèfon d'atenció 24 hores del Mobile que pugui atendre específicament incidències relacionades amb la Salut. 

En relació a l'anunci de la coreana LG de retirar-se del certamen, Puigneró ha destacat que "la decisió d'aquesta empresa té un caràcter global, de no desplaçar els seus treballadors" per precaució. De tota manera, el govern no tem que hi pugui haver més companyies que adoptin la mateixa postura.