Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit organitzar, també, protestes contra la sentència al procés en cas que els acusats no siguin absolts. L'ACPV ha afirmat que la sentència només pot ser absolutòria perquè durant el judici s'ha demostrat que les acusacions no tenen cap base. Aquesta entitat considera que "en una democràcia no és delicte exercir el dret de lliure manifestació ni tampoc el del lliure exercici a l’expressió d’opinió mitjançant una consulta o referèndum".

L'entitat valenciana ha cridat als seus socis i simpatitzants a concentrar-se, el dia que es faci pública la sentència, a la plaça de l'Ajuntament de València a les 19h.

L'ACPV critica la presó preventiva, que considera arbitrària, injusta i repressiva. Apunta que qualsevol condemna suposaria "un càstig a l’exercici de la llibertat de manifestació i d’expressió de l’opinió, i conseqüentment un greu retrocés en la qualitat democràtica" de l'Estat. A més a més, considera que la situació només es pot resoldre a través del diàleg.