Centenars de persones han protestat davant diverses seus del PSC a les capitals catalanes contra la suspensió dels diputats electes al Congrés dels Diputats. 

Les concentracions, propulsades per l'ANC, s'han convocat sota el lema ‘Democràcia o vulneració de drets’ i han denunciat la decisió que ahir va aprovar la mesa del Congrés de susprendre Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez del seu càrrec de diputats electes a la cambra baixa. 

A Barcelona, un centenar de persones han protestat contra el PSC davant la seu del partit al carrer Pallars. Han mostrat cartells per denunciar la decisió de la mesa, presidida per Meritxell Batet, i la "vulneració dels seus drets".  

L'acció s'ha repetit a Girona, on més de tres cents manifestants s'han aplegat davant la seu dels socialistes. Han denunciat el "tarannà" del PSC, que es mostra "dialogant" però "continuen de bracet del PP i de Ciudadanos". 

A Lleida la protesta ha estat "silenciosa". A les set de la tarda, la concentració estava convocada a l'avinguda Blondel, on hi ha la seu del PSC. 

La secció sectorial de l'ANC a altres capitals catalanes ha difós la convocatòria, així com els Comitès de Defensa de la República. "No ens podem quedar callats davant aquesta vulneració dels nostres drets fonamentals com a votants" han expressat en diverses comptes de Twitter.