La pujada del preu del transport públic comença a sortir cara a l’Administració, com a mínim pel que fa a protestes ciutadanes.

Aquest dimecres, dia d’arrencada de la nova legislatura, la plataforma Stop Pujades ha convocat accions en diverses estacions de Barcelona, els manifestants de les quals s'agruparan després davant del Parlament. L’objectiu és clar: que s’abaixin les tarifes de metro, bus, Rodalies i FGC.

Els usuaris del transport es reuniran en l’estació que els quedi més propera, per desplaçar-se després cap al Parc de la Ciutadella. El primer ple de la legislatura comença a les 11 hores.

Les accions més matineres començaran a les 8:00 a les estacions del Clot, La Pau i el Poblenou. Mitja hora més tard, a les 8:30, serà el torn de Llucmajor. A les 9:15, l’estació d’Urgell; a les 9:30, la de Joanic i; finalment, a les 10h a Arc de Triomf i Ciutadella-Vila Olímpica, les estacions més properes al Parlament.

L’Autoritat del Transport Metropolità (TMB) de Barcelona ha apujat un 2% de mitjana els preus de transport, destacant l’augment de 25 cèntims de la T-10, que ara costa 10,20 euros. És la targeta de transport més utilitzat a l'àrea de Barcelona, i feia 3 anys que el seu preu no variava.

Previsiblement, la protesta d’Stop Pujades coincidirà a les portes del Parlament amb la concentració de l’ANC, que donarà la benvinguda amb una pantalla gegant a “la legislatura de consolidació de la República”.