Desenes de persones han acudit aquest dilluns a la convocatòria de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH) per protestar davant la seu del PSC a Barcelona contra la intenció del PSOE de modificar la Llei d'Enjudiciament Criminal per desallotjar els habitatges ocupats en 48 hores. En el transcurs de l'acció, els manifestants han tallat el carrer Pallars a l'altura de la seu dels socialistes catalans amb diverses pancartes en les quals es podia llegir: "No permetrem que ens feu fora de casa" i "STOP Desnonaments. Pel dret a l'habitatge". Els activistes també han entonat lemes com "rescaten al banquer. Desnonen l'obrer", i han fet sonar tambors i xiulets. Tot plegat, davant la presència de diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, que han posat un cordó policial per evitar que els activistes s'apropessin a l'entrada de la seu dels socialistes catalans. Després de la protesta, la PAH ha celebrat amb una piulada que "Gràcies a la mobilització d'avui hem aconseguit que ens atenguin i compromís de reunió aquesta setmana per negociar el text definitiu".

La PAH aconsegueix una reunió amb el PSC

Abans de l'acció al carrer Pallars, la PAH ha explicat a Efe que no pensaven marxar del carrer fins que els responsables del PSC es comprometessin a parlar amb ells, perquè "tenim propostes i equip negociador preparat" en resposta a la proposta del president espanyol, Pedro Sánchez, d'accelerar el desallotjament d'okupes. Una proposta que els socis de govern de Podemos no esperaven i ha aguditzat la fractura de la coalició. Finalment, i tal com ha anunciat la mateixa PAH a través d'un comunicat a Twitter, membres del PSC han sortit de la seu del partit i s'han compromès davant els manifestants a reunir-se aquesta mateixa setmana "per negociar el text definitiu", han informat.

Fer fora els okupes en 48 hores

El PSOE aposta per desallotjar les persones que ocupin un immoble en un màxim de 48 hores, tal com va mantenir dijous passat dia 3 d'aquest mes al Congrés dels Diputats, el mateix dia que es va rebutjar una proposta del PP de reformar la llei per desallotjar en un termini de 24 hores si no s'acredita un títol, com el contracte d'arrendament. El cas és que les dues iniciatives del PSOE en matèria d'okupació no van del bracet del text que s’està negociant a la cambra baixa, i es van proposar sense que els socis de l’executiu espanyol en sabessin res. “Això està fora de lloc”, assenyalava Rafa Mayoral, diputat d’Unides Podem. Dilluns passat, el coportaveu de Podemos, Pablo Fernández, va assegurar que és una evidència que davant del preu dels lloguers i l’augment del preu de les hipoteques es necessiten mesures en el pla legislatiu, per tal d’avisar al PSOE que “s’equivoca greument” i és “altament preocupant” que en aquest camp “compri l’agenda de la dreta i la ultradreta” amb una esmena antiokupa.