Els sectors afectats per la decisió de tancar durant totes les festes de Nadal la comarca del Ripollès, com també s'ha fet a la Cerdanya, s'han manifestat aquest dijous a Ripoll en un clima d'indignació.

Entre els concentrats hi havia l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria, i representants d'altres sectors afectats, també els autònoms. Els participants portaven pancartes amb el lema de "Estem fins als ovaris de pagar els vostres salaris", "No jugueu amb el pa dels nostres fills", i "Estem fins als ous de pagar els vostres sous".

Fran Barroso, president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, ha criticat com s'han pres les mesures sanitàries. "Demanem que se'ns escolti, que se'ns tingui en compte, que tota aquesta gent que sense previ avís i sense consultar el sector ens diuen que no podem reprendre la nostra activitat, prenguin consciència que a molta gent els hi va el menjar de cada dia. Davant d'una campanya com la de Nadal, deixar-nos de la mà de Déu d'aquesta manera, amb les neveres plenes i amb totes les plantilles donades d'alta...", s'ha exclamat. 

Protesta 2 tancament Ripoll Ajuntament

Un aspecte de la protesta davant el monestir de Ripoll, contra el tancament de la comarca / Ajuntament

A la protesta hi ha assistit l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, acompanyat de regidors del govern municipal.

Mentrestant pobles turístics del Ripollès, amb poca o nul·la incidència dels casos de coronavirus, han reclamat sortir del confinament perimetral perquè el consideren "injust". Defensen que gairebé no han tingut cap cas de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia, i asseguren que el turisme o les segones residències no són el problema i, en canvi, el tancament perimetral suposa un cop molt dur per a les economies locals.