Des de les 11 del matí el centre de Barcelona s'ha tornat a convertir en l'epicentre de les protestes contra la sentència del procés per desè dia consecutiu. La mobilització ha començat amb una concentració davant la Catedral, convocada pe l'ANC i Pícnic per la República, contra la reunió d'España Global amb els cònsols acreditats a la capital catalana per explicar-los la sentència. 

Cap a quarts de 12 els manifestants s'ha dirigit cap a l'edifici de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, on s'havia de celebrar la reunió, que finalment ha quedat desconvocada a només mitja hora de l'hora acordada. Segons la delegació del govern espanyol, el motiu de l'anul·lació de la trobada ha estat el temporal de pluges que la passada nit ha afectat Catalunya, malgrat que ha tingut pocs efectes a la capital.

En desconvocar-se la reunió, gran part dels concentrats, impulsats per la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, s'han dirigit a la prefectura de la Policia Nacional, a Via Laietana, on han protagonitzat una seguda. Hi han participat prop d'un miler de persones, que han volgut fer palès als agents de la policia la seva disconformitat per les actuacions policials dels darrers dies i les detencions i empresonaments d'alguns manifestants.

L'acció ha tallat de nou aquesta artèria de la ciutat, on divendres passat van tenir lloc els aldarulls més contundents des de l'inici de les protestes. Els concentrats, de totes les edats, han cridat consignes com "la violència és policia", "ser policia vergonya em faria", "les nostres filles no es toquen" o "no són presos, són hostatges".

Manifestació prefectura policia Via Laietana 7   Sergi Alcàzar

Seguda prefectora policia   Sergi Alcàzar

Manifestació prefectura policia Via Laietana 8   Sergi Alcàzar