Espanya Global ha anunciat que suspèn l'acte previst avui a Barcelona en què la secretària d’Estat, Irene Lozano, s’havia de reunir amb els cònsols destinats a la capital catalana per explicar-los la sentència del judici contra el procés. Tot i que hi ha hagut una protesta a fora en contra de l’acte, la delegació del govern espanyol ha anunciat que l’acte se suspenia pel temporal, tot i que a Barcelona no hi ha hagut cap afectació greu.

De fet, el govern espanyol assegura que “segueix de prop la situació” causada pel temporal, que ja ha provocat víctimes mortals. Per això, la delegació a Catalunya ha preferit centrar els esforços en aquesta situació, perquè “afecta tant residents a Catalunya com ciutadans de procedència internacional” i ajornar l'acte.

Un acte de propaganda

La intenció de l’acte d’Irene Lozano davant d’una setantena de cònsols confirmats havia de ser vendre la versió oficial espanyola sobre la sentència contra el procés amb l’objectiu de convence'ls que la decisió és justa i la justícia espanyola funciona contra els que amenacen l’Estat.

L’acte doncs, havia de formar part de l’operació de propaganda que va començar el mateix dia de la sentència, quan la secretària d’Estat Lozano va reunir a Madrid el cos diplomàtic acreditat a Espanya.

Una convocatòria de l’ANC i Pícnic per la República s’ha oposat aquest matí a celebrar la trobada.