Més de mig miler de persones protesten en una manifestació antifeixista davant les Corts Valencianes contra l'acord de govern entre PP i Vox. La concentració, convocada per la Coordinadora Feminista de València, s'ha produït després que s'ha confirmat que la diputada de Vox Llanos Massó, serà la presidenta de les Corts. Amb lemes com "fora feixistes de les institucions" han protestat aquest dilluns criticant que les dues formacions "neguen la violència de gènere". En declaracions als mitjans, la portaveu de la coordinadora, Cándida Barroso, ha denunciat els pactes amb l'extrema dreta. A banda, ha reiterat que les entitats feministes estan absolutament en contra que el torero Vicente Barrera sigui el vicepresident del govern valencià. 

Vox presidirà les Corts Valencianes

La diputada antiavortista i ultracatòlica de Vox Llanos Massó serà l'encarregada de presidir les Corts Valencianes. És la primera vegada que la presidència de la cambra estarà en mans de l'extrema dreta. I passarà gràcies a l'acord de Vox i PP, que també permetrà que Carlos Manzón sigui el president de la Generalitat Valenciana. La sessió constitutiva es portarà a terme durant aquest matí i Vox ja ha avançat que proposa Massó per presidir les Corts. A les eleccions del 28-M, el PP va ser la llista més votada amb 40 escons i sumant els 13 de Vox superen la majoria absoluta. Massó és presidenta provincial de Vox a Castelló i en l'anterior legislatura va exercir de portaveu adjunta del grup parlamentari a les Corts Valencianes. Abans d'integrar-se al partit d'extrema dreta va formar part de la plataforma Hazte Oír, una plataforma ultracatòlica.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha assistit a la sessió constitutiva de la XI Legislatura a les Corts Valencianes, i ha tret pit de l'acord aconseguit amb el PP. Abascal ha considerat que és "un bon exemple" per a "tot Espanya" i en l'executiu central, ja que és un pacte "raonable, assenyat i donarà satisfacció als electors del Partit Popular, als electors de Vox i fins i tot a molts electors d'esquerra". El líder de Vox ha felicitat el president autonòmic del PP i futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, i al futur vicepresident i responsable de l'àrea de Cultura, Vicente Barrera, per l'acord de govern que han aconseguit. 

Responsabilitat del PP

El president de la Generalitat en funcions i líder del PSPV, Ximo Puig, ha qualificat de "desgràcia" que Vox assumeixi la Presidència de les Corts, dins del pacte de govern amb el PPCV, i ha apel·lat a la "responsabilitat" dels populars per "mantenir totes les conquestes" socials. Ara bé, Puig ha defensat que "la democràcia és tan forta que és capaç de suportar els que a vegades posen en dubte la democràcia". En aquest sentit, ha assegurat que "la cultura ens salvarà, sobretot ens salvarà d'aquells que actuen d'una manera anticultural. La cultura ens salvarà de la barbàrie encara que alguns s'apropiïn de la cultura de la manera més totalitària o uniformitzadora". Puig ha lamentat que un partit que està en contra de les autonomies presideixi les Corts, cosa que veu "bastant extraordinari", i ha cridat a aconseguir la "màxima concòrdia" i a mantenir els espais de "convivència".