Costaria trobar moments en què ERC i VOX hagin tingut opinions properes. Però aquest dimarts al Congrés s'han alineat, amb certes diferències, pel que fa a la creació d'un "corredor de l'est peninsular". Aquest dimarts, al Congrés dels Diputats, representants del Partit Popular i Vox s'han obert a donar suport a la iniciativa de Teruel Existe de crear un "corredor de l'est peninsular". Aquest pla busca connectar el centre de la península amb el litoral mediterrani mitjançant un pla d'accessibilitat territorial amb vies d'alta capacitat. Els diputats de totes dues formacions polítiques han coincidit en destacar la "necessitat" d'aquest debat i la importància de connectar el centre peninsular amb el litoral mediterrani. ERC també ha mostrat el seu suport a la iniciativa, com també ho ha fet Compromís, encara que amb algunes discrepàncies en alguns punts, com les dates plantejades en la iniciativa inicial.

La diputada del PSOE, Gemma López, ha defensat que la vertebració territorial a través de les infraestructures és una "prioritat del govern espanyol". La proposta de Teruel Existe contempla la integració de la A-40 amb el corredor Mediterrani interior, així com l'autovia A-25 i l'autovia A-68. El portaveu del partit al Congrés, Tomás Guitarte, ha avançat durant la seva intervenció que està buscant un acord amb diversos grups del Congrés per sotmetre a votació un text transaccional.

El "corredor de l'est peninsular" buscaria millorar la connectivitat i accessibilitat d'aquesta zona de la península, que actualment compta amb importants mancances quant a infraestructures viàries. Aquest pla s'emmarca dins de l'estratègia de cohesió territorial que busca reduir les desigualtats entre les diferents regions d'Espanya. per la seva part, el Partit Popular ha destacat la importància d'aquesta iniciativa i ha mostrat la seva disposició a treballar conjuntament per tirar endavant aquest projecte. A més, han insistit en la necessitat que s'abordin les qüestions relacionades amb el finançament i el pressupost necessari per a dur a terme aquesta obra.

Per part seva, Vox ha assenyalat que aquesta iniciativa és "clau" per al desenvolupament de la zona i ha assegurat que secundarà totes les mesures que afavoreixin la vertebració territorial i la creació d'ocupació a la regió. Des de Teruel Existe, han celebrat el suport rebut per part dels diferents grups polítics i han mostrat confiança que es pugui arribar a un acord per a tirar endavant aquesta iniciativa.