El diari alemany Der Tagesspiegel, de tendència liberal, ha proposat en un article, com un gest de solidaritat europea, que Alemanya aculli malalts de Covid espanyols, davant el fort repunt de la pandèmia a Madrid. El diari ho compara a les mesures de solidaritat alemanya amb Lesbos, d'on el govern d'Angela Merkel ha acollit refugiats.

"La solidaridad europea significa: Qui vegi que l'hospital de coronavirus està buit a Berlín, i qui vegi després les fotografies de Madrid, ha de saber què fer", indica. L'article compara la situació d'Alemanya, que ho fa "bastant bé", amb la d'Espanya. "Amb més de 680.000 contagis i 30.900 morts, Espanya és el país més afectat per la pandèmia a Europa Occidental. A tot el país, indiquen que hi ha més de 10.000 noves infeccions diàries (a Alemanya la xifra és de 1.821), i els hospitals estan arribant al límit de capacitat", apunta. A Berlín, recorda que passa tot al contrari, i només una petita part dels llits de cures intensives per al coronavirus està ocupat.

Der Tagesspiegel

"Europa ha de tractar els malalts d'Espanya a Alemanya, en cas de necessitat", titula Der Tagesspiegel. Curiosament el rotatiu ho ha il·lustrat amb una fotografia de Barcelona amb l'alcaldessa Ada Colau i la consellera Alba Vergés

I l'article assegura que no es pot repetir el que va passar a Europa a la primavera, quan es van tancar les fronteres estatals. "El que va passar a l'abril es repetirà al setembre? Ha d'arribar una petició d'ajuda d'Espanya perquè Europa ajudi?", es pregunta. Proposa que Alemanya sigui solidària, mentre recorda que això és el que ja està fent amb els refugiats. "Alemanya, impactada pel que ha passat a Lesbos, ha acollit 1.500 refugiats de Grècia. Això és correcte. Però la solidaritat interna és igualment elemental. En cas contrari, els populistes podrien sortir beneficiats de la crisi de la pandèmia", adverteix. 

L'article està escrit per Malte Lehming, editor del diari.