La cadena britànica Channel 4 ha proposat el que tot indica que mai faria una televisió espanyola: un debat televisat en directe entre el primer ministre britànic, Boris Johnson, i la premier escocesa, Nicola Sturgeon, sobre la independència, segons ha informat el diari The Herald

Sturgeon va revelar després de la trobada que va mantenir dilluns amb el primer ministre britànic a Escòcia, que havia desafiat Johnson a un debat televisiu, després que els dos mandataris van mantenir un debat "molt sòlid" sobre la independència i el Brexit. Channel 4 ha agafat el guant de la iniciativa.

El problema és que per ara el primer ministre britànic no accepta fer el debat. El diari cita en aquest sentit un portaveu de Downing Street: "Crec que pot trobar ja moltes frases del primer ministre sobre la independència [d'Escòcia]".

La premier escocesa va manifestar en una conversa amb periodistes, després de la trobada, que en ella es va produir un "un intercanvi molt animat de punts de vista" sobre la independència del país. "En un moment donat li vaig suggerir que no tinguéssim aquest debat allà, que el féssim en públic i que la gent decidís. Fins i tot li vaig suggerir que podríem debatre-ho en directe per televisió. Però llavors els seus assessors van dir que ja era l'hora de marxar", va explicar Sturgeon.