Nova proposta sobre la taula de Pablo Casado en la seva ofensiva contra l'educació catalana: un "MIR de professors" en què el català no compti, com si fossin metges. Si el PP governa després de les eleccions del 28-A, el seu líder s'ha compromès a posar en marxa un pla de selecció del professorat en què llengües com el català no siguin requisit a les comunitats autònomes amb llengües cooficials.

"No hi haurà plans de selecció en què la llengua pugui ser una barrera d'accés", s'ha compromès el dirigent conservador en un esmorzar informatiu organitzat aquest dilluns pel diari El Mundo. En aquesta línia, ha dit que els populars volen oposicions d'àmbit estatal perquè els millors puguin anar a qualsevol comunitat autònoma". La llengua cooficial, ha afegit, ha de ser "un mèrit, però no un requisit excloent per accedir a la plaça pública".

Aquest "MIR per a professors", com l'ha batejat ell mateix, ha estat la gran mesura anunciada per Pablo Casado en el marc d'un decàleg de mesures per reformar l'educació obligatòria. “Volem prestigiar la docència, que estiguin ben remunerats i s’ha de seleccionar en àmbit nacional”, ha defensat.