La notícia de la voluntat de Felip VI de dialogar amb els partits independentistes ha agafat molts per sorpresa. Ho ha fet saber el president del Parlament balear, Baltasar Picornell, després d'una audiència amb el Rei a Palma, que ha explicat que "està intentant parlar amb les parts que realment estan disposades a bastir aquests ponts".

La periodista i col·laboradora d'El Nacional Bea Talegón té una proposta de 9 interlocutors per aquestes converses amb el monarca. En una piulada, Talegón ha secundat la idea d'un tuitaire que suggereix al president Quim Torra que cridi "nou interlocutors oficials per parlar amb el rei dels espanyols. Concretament els nou presos polítics".

La periodista ha indicat que "ara que el Rei vol dialogar amb els republicans soberanistes, els millors interlocutors serien els presos polítics". Talegón va més enllà i proposa Jordi Cuixart com a representant de la societat civil per conversar. 

Segons el president del Parlament balear, ell i el Monarca han parlat sobre la necessitat de "bastir ponts" amb Catalunya i dialogar per desencallar la situació actual, però, això sí, Felip VI ha reconegut que "és molt difícil" perquè, ha lamentat, "hi ha partits més reticents i partits més disposats al diàleg".