Prop de 5.000 persones han participat a la manifestació de la Diada de Mallorca organitzada pel Bloc d'Unitat Popular (BUP), sota el lema 'A Mallorca decidim: Independència, Països Catalans', al costat la plataforma 31-D, amb el seu lema 'Per la Democràcia cap a la Sobirania', que ha començat a les 18.30 hores d'aquest dissabte al passeig del Born.

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril; el conseller electe en el Consell de Mallorca i membre de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia; l'exvicepresident Biel Barceló, i el portaveu de la Plataforma i president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, l'expresident Cristòfol Soler, entre d'altres, han encapçalat una manifestació sobiranista plena de banderes, pancartes i lemes defensant la sobirania de les Balears.

En declaracions a la premsa, Soler ha demanat "més autogovern per a Mallorca" i ha desitjat que fos una manifestació "pacífica". A més, ha reivindicat la llibertat dels "presos polítics" catalans. "Aquest any hi ha més estelades que mai per aquesta raó i a causa que en aquests moments l'estelada s'està convertint en un símbol de llibertat", ha afegit.

Per la seva part, Abril s'ha mostrat content que sigui la primera vegada que "de forma oficial se celebra la Diada de Mallorca" i ha comentat que "més enllà de reivindicar, del que es tracta és de posar a sobre de la taula la voluntat de ser mallorquins i de viure en dignitat, iguals que la resta".

La manifestació ha sortit des del passeig del Born i ha continuat el recorregut cap a les Rambles, pujant per la Costa de la Pols i ha enllaçat amb el carrer de Sant Miquel, on ha acabat i s'hi han llegit dos manifestos, tots dos dedicats a la figura de Macià Manera.