El Partit Popular prepara la seva campanya electoral de cara a les eleccions espanyoles del 28 d'abril amb l'ideari més involucionista dels últims anys, una estratègia que mira de reüll l'ascens de Vox i que ja inclou promeses de dubtós arrelam democràtic, com liquidar l'autogovern català amb l'aplicació automatitzada de l'article 155 de la Constitució Espanyola o la modificació del Codi Penal per elevar les penes pel delicte de rebel·lió a la presó permanent revisable -a la pràctica, cadena perpètua.

Una altra de les promeses, segons desgrana avui 'El Mundo', serà consolidar la supremacia de la llengua castellana no només al territori de l'Espanya monolingüe, sinó també allà on comparteix cooficialitat amb altres llengües.

Segons el mitjà citat, el partit de Pablo Casado preveu incloure al seu programa electoral una llei orgànica per blindar el castellà com a llengua oficial de l'Estat i prohibir que les altres llengües cooficials siguin requisit indispensable a l'hora d'accedir a una ocupació pública.

Obligació de parlar castellà

La llei convertirà el coneixement i l'ús del castellà -és a dir, obligarà a parlar a aquesta llengua- en requisit indispensable, mentre que les altres llengües, que mantenen als seus territoris un rang d'equiparable cooficialitat, quedaran relegades al concepte de mèrit. És a dir, qualsevol castellanoparlant podrà imposar la seva llengua als territoris amb més d'un idioma oficial.

La mesura, que segons el PP evitarà la "discriminació" dels funcionaris, comportarà a la discriminació dels usuaris de tota mena de servei públic i anirà acompanyat d'altres imposicions lingüístiques com assegurar que les comunicacions públiques es facin sempre en castellà, i posa com a exemple el presumpte dret a no pagar una multa si aquesta no és comunicada en llengua castellana, tot un torpede a la línia de flotació del bilingüisme.

Les polítiques d'imposició lingüística arribaran als senyals de circulació, els panells i les plaques urbanes i interurbanes que hauran d'utilitzar "almenys, el castellà". Paradoxalment, des del PP es confia que aquest tipus de supremacia lingüística fomentarà la vertebració autonòmica i la igualtat d'oportunitats dels espanyols.