El professor de polítiques de la Universitat de Tours (França) Jorge Cagiao ha deixat en evidència la dirigent d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, després que aquesta ha titllat de "sectària" l'ANC perquè no vol que assisteixin a la trobada amb el president Quim Torra per estudiar els temes a negociar donat que no són independentistes.

"Fixin-se. Els comuns es van posar del costat de la nació espanyola quan el nacionalisme català (que és en el fons el que més seriosament es pren la nació catalana) més els necessitava [amb l'1-O] i ara no dubten a demanar un lloc en la ronda de concertació entre independentistes prèvia a la taula de negociació", ha indicat.

Cagiao ha afegit que un dels problemes del nacionalisme català és que no delimita clarament quin és el seu perímetre. "I no és gaire difícil d'entendre: no es pot defensar la nació espanyola i la catalana alhora quan la qüestió de l'autodeterminació està sobre la taula", ha afegit, perquè al seu entendre si s'és un actor en aquest debat no hi ha lloc a l'equidistància.