El tuitaire Juan Naranjo, Juanito Libritos a la xarxa, és un professor d'història de Màlaga que, com molts andalusos, està sorprès i dolgut per l'escalada del partit d'extrema dreta Vox en les eleccions andaluses d'aquest diumenge. 

Juanito Libritos ha fet una cadena de tuits per mostrar que està decebut en veure que alguns dels seus alumnes, que han pogut votar per primera vegada, han donat suport a la formació de Santiago Abascal. En un article a Diario Sur, el tuitaire assegura que "quan intenta descriure el seu estat emocional" només li ve al cap dir que està "desolat".

Al rotatiu, Libritos explica que nou dels seus alumnes segueixen Vox a Twitter i per això decideix obrir-hi un fil, per explicar com se sent i reflexionar sobre el perfil dels votants d'aquest partit.

Primer de tot, el tuitaire deixa clar que aquests nous alumnes són de família humil i treballadora i que no s'assemblen "a aquestes mòmies vivents que veiem a les misses del 20 de novembre" (dia en què va morir el dictador Francisco Franco). A més a més, matisa que ell és "obertament gai i obertament d'esquerres".

El professor relata que aquests alumnes tenien una cosa en comú, "una catalanofòbia extrema" i una "estimació exagerada pels símbols nacionals". Quan era a l'aula, Libritos no veia cap mena de problema i atribuïa el comportament dels seus alumnes a l'edat, però ara admet que davant seu "estaven creixent uns feixistes".

En la mateixa línia, torna a insistir que ell és homosexual i mai havia tingut cap problema amb els nens però que ara, després d'haver votat Vox a les eleccions andaluses, estan admetent que "han votat que el seu futur matrimoni valgui més que el meu". 

Finalment, el docent d'història atribueix la decisió d'aquests joves a "un fracàs de la societat, del sistema educatiu" i seu. Juanito Libritos lamenta "no haver estat capaç de transmetre la importància de la democràcia i els perills del franquisme".