El diputat a l'Assemblea francesa Romain Grau, representant del partit del president Emmanuel Macron a la Catalunya Nord i també amic del president Carles Puigdemont, ha fet avui una proclama catalanista, coincidint amb la seva campanya a l'alcaldia de Perpinyà. Ho ha fet a 2 dies de la megaconcentració del Consell per la República a la capital rossellonesa, que viu expectant aquest acte.

"Cal fer de la nostra catalanitat un actiu, una manera de ser fidels a la nostra història i un factor de modernitat. Hem de tornar a apropiar-nos de la nostra identitat i afirmar l'orgull de ser catalans, sigui el que sigui el nostre origen", ha indicat.

En medis polítics nord-catalans s'apunta que Grau ha tingut un paper central perquè França autoritzés la concentració del Consell per la República, i que fins i tot ha mantingut una conversa telefònica sobre aquesta qüestió amb el president francès.

Grau serà un dels polítics que es trobarà amb el president Puigdemont dissabte al matí, just abans de l'inici de l'acte al Parc d'Exposicions. El president català de fet serà rebuts per les autoritats de tots els signes polítics, segons el corresponsal d'Europe1, Henry de Laguérie. L'alcalde Jean Marc Pujol (Republicans), la presidenta socialista del Consell departamental, Hermaline Malherbe, i Grau.