L'operació Kitchen, o cas Kitchen, és la investigació que té oberta la Fiscalia Anticorrupció espanyola en què investiga l'excomissari José Manuel Villarejo​, l'ex-número dos de la policia espanyola i excomissari Eugenio Pino i l'antic xòfer de Luis Bárcenas, Sergio Ríos. Tots aquests estan sent investigats per una presumpta operació orquestrada pel Ministeri de l'Interior per aconseguir informació sensible que estava en el poder de Bárcenas i que podia perjudicar alts càrrecs del PP. Qui de moment encara no està imputada en aquest cas és l'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, tot i que podria ser que la tranquil·litat li duri poc.

Luis Bárcenas, extresorer del PP, va assegurar en la seva declaració davant del jutge pel cas Kitchen que Sáenz de Santamaría havia participat en "una operació per tal de protegir Mariano Rajoy". "Mai he tingut cap problema amb ella, però tenint en compte que [...] es va mobilitzar tothom, estic convençut que Sáenz de Santamaría, que a més aspirava a ser la successora de Rajoy, perquè hi tenia una relació molt estreta, va posar alguna cosa de la seva part en tota aquesta història", va dir Bárcenas, tal com explica La Razón

Bárcenas va explicar en la seva declaració que el CNI (Centro Nacional de Inteligencia) el vigilava mentre estava en presó preventiva. De fet, l'extresorer del PP va declarar davant del jutge que a la presó no li permetien parlar amb un altre pres "perquè era un especialista en hackeig i delictes econòmics". 

"Em van prohibir parlar amb aquesta persona. A mi m'han fet un seguiment permanent i sempre m'acompanyava un funcionari per dins de la presó", va relatar Bárcenas durant la seva declaració.

 

De la mateixa manera, Luis Bárcenas va informar el jutge i els fiscals que "algú del CNI" havia entrat a la presó per fer un seguiment "amb una agenda petita" i que la persona es dedicava a prendre nota de tots els passos de l'antic dirigent del PP.

​2.500 euros per fer desaparèixer un àudio

La Razón també ha publicat aquest dilluns un nou episodi sobre els tripijocs de Bárcenas i el PP. L'extresorer va assegurar que en una ocasió li va demanar a un company de la presó que, durant un permís d'aquest, destruís una gravació que havia fet a Mariano Rajoy. Segons va indicar, l'hi va demanar perquè es trobava en una negociació amb el PP en què li oferien 500.000 euros per fer desaparèixer l'àudio. 

Bárcenas va explicar al jutge que li va entregar una nota a l'intern on precisava "on era l'àudio" i que a través del seu xòfer, Sergio Ríos, li donaria 2.500 euros per complir amb la tasca encomanada. Bárcenas va afegir que la tasca no es va poder realitzar perquè el company de presó es va quedar sense el permís. 

 

Foto principal: L'extresorer del PP Luis Bárcenas / Europa Press