La compareixença del secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, davant del tribunal que jutja el procés s'ha acabat convertint aquesta tarda en un episodi de tensió creixent i sostinguda entre l'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, i el president del tribunal, Manuel Marchena.

Només començar la declaració, l'advocada ha demanat al sindicalistes sobre les raons per les quals CCOO s'afegia a les protestes convocades per les entitats independentistes davant els escorcolls del 20-S i ha llegit el contingut de les piulades de la central sindical cridant a la mobilització. Ha estat a partir d'aquest mateix moment que Marchena ha començat a tallar l'interrogatori per cridar l'atenció de la lletrada. Les interrupcions s'han repetit al llarg dels vint minuts que ha durat la declaració.

L'advocada insistia a reclamar Pacheco sobre les raons de la mobilització i Marchena interrompia per exigir a Roig que plantegés preguntes que no obliguessin el testimoni a fer valoracions sindicals sobre els fets que van provocar les concentracions.

A cada interrupció hi havia la protesta de Roig fins que el president del tribunal l'ha tallat en sec. “Un cop declaro impertinència no em repliqui, faci una altra pregunta”, ha exigit.

Ha continuat l’interrogatori i la tensió no ha fet més que créixer quan l'advocada ha inclòs entre les preguntes el Pacte Nacional pel Referèndum del qual formava part CCOO i el manifest que es va impulsar en el marc del pacte. "Estem en el mateix", ha insistit el president del tribunal. 

La lletrada ha argumentat amb expressió d'impotència que pregunta sobre fets i el jutge l'hi ha aconsellat que fes constar la protesta i formulés la pregunta sense convidar el testimoni a fer valoracions polítiques ni sindicals. "Si no puc preguntar sobre el contingut del documents que figuren en l'escrit d'acusació no sé com puc defensar el meu client", s'ha lamentat Roig.

"Si no ho sap té un problema", ha replicat Marchena que ha insistit que les preguntes que plantejava eren "manifestament" impertinents.

Malgrat els límits que marcava el jutge, l'advocada no ha abandonat la línia argumental de l'interrogatori a Pacheco. "Una altra pregunta si us plau", exigia Marchena cada cop més impacient.