El procés català segueix internacionalitzant-se. L'última mostra d'això és l'entrevista que la ràdio pública sueca ha realitzat a Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda del Govern de Catalunya, on explica la creació d'estructures d'Estat per part del Govern català. Concretament Sveriges Radio explica que el Govern està preparant el seu propi sistema tributari.

Aquesta ràdio sueca, que es refereix a Catalunya com a una "regió econòmicament poderosa", explica que Catalunya s'està emmirallant amb altres països del món per fixar el nou model tarifari, com Singapur, i que el Govern demana tenir una major influència sobre els "importants" ports de Barcelona i Tarragona.

Moviment independentista

El corresponsal de la ràdio publica explica també que el camí que està duent a terme el govern català respon a què en les "eleccions regionals de Catalunya, celebrades la tardor passada, va guanyar una coalició de partits separatistes, amb majoria parlamentaria" que va anar a les urnes "amb un full de ruta de 18 mesos designat per preparar-se per crear un Estat propi". Tot i això, subratlla que no hi ha una majoria de catalans a favor de la independència.

"Molts catalans, tant d'esquerres com de dretes, creuen que l'Estat dóna a Catalunya molt poc en comparació als diners que paguen a Madrid en concepte d'impostos, i que, com a regió econòmicament poderosa, es veuen obligats a compartir massa amb altres parts d'Espanya". Així és com el corresponsal explica els motius pels quals Catalunya vol ser independent.

El no govern de Madrid

A més d'explicar que el TC ha posat impediments al procés independentista i que l'ha declarat "inconstitucional", la ràdio sueca també explica que "a Madrid no els agrada el moviment separatista" i que "és una qüestió molt controvertida" a l'Estat. També subratllen que la difícil situació per formar govern a Madrid, que ja fa més de tres mesos que dura, fan encara més difícil lluitar contra aquest procés. De fet, el corresponsal assegura que "mentre els polítics nacionals a Madrid tracten de negociar un govern a Espanya, Catalunya fa el seu camí cap a la independència".

Pel que fa als problemes judicials del procés, la ràdio explica que segons el Govern català el Tribunal Constitucional no té legitimitat perquè "els jutges són designats políticament" i que, per tant, "pensen fer cas omís de les decisions que es prenguin allà".