"No serveixen les alertes ni les amenaces. Catalunya no atura el procés de desconnexió". Sota aquesta màxima comença un article publicat al International Bussines Times, en la seva edició en italià, on parla del procés independentista català. La periodista que firma la informació assegura que el Govern no atura la "desconnexió" tot i la "sentència del Tribunal Constitucional i les reaccions adverses govern de Mariano Rajoy".

El diari adverteix que a Espanya se li podrà sumar un nou problema. Si ja fa gairebé un any que no hi ha govern i pot ser que els espanyols hagin d'acabar a les urnes un altre cop aquest Nadal, pot haver de fer front "a l'anunci formal d'un referèndum per la independència". El diari explica que Puigdemont va anunciar durant l'11 de Setembre que enviarà una proposta formal de referèndum vinculant i acordat, però que en cas de no tenir èxit, Catalunya "en sortirà sola".

"Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, no sembla tenir cap intenció d'aturar-ho", assegura aquest article, que destaca que ho fa "ignorant completament les advertències executiu central". "Puigdemont promet que Catalunya serà independent d'aquí a un any", i matisa, "tal com s'havia anunciat".

Després d'explicar com estan les coses ara a Catalunya i destacar la manifestació independentista de la passada Diada, l'article fa un repàs pels diversos punts per on ha passat el procés. Comença explicant la consulta del 9-N i destaca altres esdeveniments importants, fins a arribar a la votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent el passat mes de juliol. També expliquen, però, que "com és costum" uns dies després el Tribunal Constitucional va decidir prendre mesures i amenaçar tant el president Carles Puigdemont, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, si continuen proposant iniciatives similars.

Després d'aquest repàs, la periodista avisa que caldrà estar atents a dos nous esdeveniments que han de passar els pròxims dies a Catalunya: la possible inhabilitació de Forcadell per "desobediència" i la votació de la qüestió de confiança a Carles Puigdemont.