El catedràtic de Dret Constitucional Joaquín Urias ha avançat un problema amb el que hauria de lidiar el Tribunal Suprem en el cas que s'executés una nova euroordre contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, i aquest fos extradit a Espanya.

En una entrevista al programa Tot es mou de TV3, Urias ha apuntat que els jutges que s'haurien d'encarregar del procés judicial de Puigdemont haurien de ser "jutges nous", és a dir, jutges que no hagin estat implicats en el judici als presos polítics actuals. "Els jutges que condemnin els presos no podran tornar a participar-hi pel principi d'imparcialitat", ha apuntat el catedràtic.

Urias ha assegurat que pot ser "complicat" trobar jutges al Suprem per encarregar-se d'instruir i jutjar aquest cas "sense estar contaminats" per la causa anterior. 

Pel que fa les possibilitats d'èxit d'una nova euroordre, el catedràtic ha assenyalat dos fets. El primer debilita Espanya i és el fet d'haver rebutjat l'extradició de Puigdemont en una ocasió anterior, quan el jutge Pablo Llarena va retirar una euroordre ja que l'única acusació que es reconeixia cap a Puigdemont era la de malversació de fons públics.

El segon fet que ha apuntat Urias, en canvi, beneficiaria Espanya, ja que tenir una sentència dictada en un cas relacionat amb Puigdemont donaria més punts a l'Estat per aconseguir l'extradició. Per això, el catedràtic no descarta que aquest escenari sigui possible "d'aquí uns mesos", un cop publicada la sentència.