El prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha assenyalat sobre l'exhumació de Francisco Franco que "no es pot tocar el cos d'un difunt que es troba en un temple custodiat per una ordre religiosa en el seu espai que és inviolable".

En una entrevista que aquest diumenge publica La Razón (el diari de Planeta), Cantera ha manifestat que el president del Govern, Pedro Sánchez, "ha fracassat amb Franco". "Penso que el Suprem, atenent raons jurídiques, s'oposarà a l'exhumació", ha declarat el prior, que ha afegit que "s'han mogut (el govern espanyol) des del desconeixement, des de la ignorància amb prepotència i odi".

Cantera ha assenyalat que "la vicepresidenta va anar a visitar el cardenal (secretari d'Estat Pietro Parolin) i va venir fent unes declaracions molt triomfants que la Santa Seu a continuació va desmentir. Un fet històrica, perquè la Santa Seu no sol fer declaracions d'aquest tipus". A més, ha afirmat que "la Santa Seu llavors ens va recolzar dient que era una qüestió entre el Govern, la família i l'església local".

Santiago Cantera, entrevistat per La Razón, s'ha mostrat ferm en què el Suprem donarà la raó a la família i a l'abadia i ha afegit: "fins i tot si la Justícia espanyola determinés l'exhumació es podria recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). El Suprem al·legava la sentència del TEDH relativa a dos casos a Polònia en la qual es va condemnar a l'Estat per haver procedit a dues exhumacions sense el permís dels familiars."

Sobre l'execució de l'exhumació per part del govern espanyol ha afirmat que "cometrien una il·legalitat i això tindria repercussions penals. No es pot tocar el cos d'un difunt que es troba en un temple custodiat per un orde religiós en un espai que és inviolable".