La trobada que va mantenir ahir el president del Parlament, Roger Torrent, amb els directius de parla alemanya al Círculo Ecuestre de Barcelona ha arribat a la premsa germànica. El principal diari econòmic alemany, Handelsblatt, que obre la informació amb el contundent títol que "empresaris alemanys han insultat el president del Parlament", ha mostrat sorpresa perquè el que havia de ser una trobada habitual "ha acabat amb una commoció que ha commogut tota Espanya".

"Alguns dels empresaris presents a la trobada van aprofitar la reunió per expressar obertament el seu descontentament amb els independentistes catalans", assenyala.  El diari ha parlat amb el president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peters, que ha expressat obertament que estan desbordats. "La crítica que vam fer ha provocat una allau de reaccions", assenyala, i ha recordat que en el matí de dimecres li han arribat 21 peticions d'entrevista.

Handelsblatt apunta que una de les causes d'aquest impacte polític de la reunió, és que els empresaris locals mai fan una crítica tan directa, i que a més molts d'ells han llançat la tovallola i ja no creuen realista intentar frenar els independentistes "amb l'argument de la pèrdua de llocs de treball o d'inversions".

El diari recorda que Peters ha demanat disculpes pel "to agressiu" d'algunes intervencions, però que alhora ha expressat preocupació "per la seguretat jurídica". I afegeix que no hi ha solució a la vista, perquè les eleccions catalanes "no han canviat la situació".

"El sever president del Parlament, Torrent, es va mantenir calmat i va respondre totes les preguntes. No va oferir una solució a la crisi. I és poc probable que l'elecció del pres Sànchez com a cap de Govern, que està prevista per dilluns, aclareixi gaire la qüestió", afegeix, mentre recorda que ni tan sols està clar que el candidat a la investidura pugui sortir de la presó per comparèixer al legislatiu català.

Handelsblatt preveu que l'independentisme intentarà mantenir el conflicte amb Madrid tant com pugui, i que per tant haurà d'aguantar "la tensió amb els inversors".