El Frankfurter Allgemeine, considerat el principal diari alemany, ha reconegut que la taula de diàleg creada entre el govern català i l'espanyol no serà suficient per resoldre el conflicte català, i que caldrà anar més enllà de les paraules, almenys per als catalans. En un reportatge titulat, Per a ells no serà suficient només parlar, el diari analitza la posta en marxa de la taula de diàleg.

El Frankfurter subratlla que la importància de les dues delegacions mostra el relleu polític que té la trobada. "El primer ministre espanyol no només rebrà el president autonòmic català Quim Torra a la seva seu governamental del Palau de la Moncloa: als dos costats de la taula, 8 membres de cada delegació han de remprendre les converses entre Madrid i Barcelona sobre una solució política al conflicte de Catalunya", indica.

El diari recorda que la taula va ser un dels requisits que va posar ERC per a la investidura de Sánchez i que el PSOE també dependrà d'ERC per a l'aprovació dels pressupostos generals. Però afegeix que la situació és més complexa, i això fa que tot plegat no pot quedar només en paraules si ha de tirar endavant, mentre regna un cert clima preelectoral a Catalunya.

"Inicialment, Sánchez volia que només membres dels dos governs participessin en el diàleg. No obstant, la delegació de Torra només inclourà com a tal el vicepresident Pere Aragonès (ERC) i dos ministres regionals. Se'ls afegiran 3 parlamentaris i l'antic cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Rius. La regidora Elsa Artadi està considerada una confident propera el president que va fugir [Carles Puigdemont], mentre que el ministre Jordi Puigneró està considerat un possible candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat", indica.

El diari recorda a més que Puigdemont farà una "tornada política" aquest cap de setmana a Perpinyà, a la Catalunya Nord, que apunta que és com "els catalans denominen aquesta regió fronterera francesa". Segons Frankfurter, aquest acte mostra l'escàs marge que té la taula de diàleg de la Moncloa. "L'escàs marge polític per a les converses queda patent en el títol de la gran manifestació a la qual assistirà Puigdemont a Perpinyà, a poc més de 20 quilòmetres de la frontera espanyola", apunta.

El titol de la concentració és "La República al centre del món", que fa referència a la famosa frase del pintor Salvador Dalí, que afirmava que el centre del món és a l'estació de tren de Perpinyà.