El centre de Barcelona s’ha convertit un any més en el punt de trobada dels barcelonins i resta de catalans que volen participar dels actes de la Diada Nacional de Catalunya i en especial a la manifestació de l’11 de Setembre que, organitzada per l’ANC, té lloc aquesta mateixa tarda. Les previsions inicials són que hi hagi més assistència que el passat 2021, la primera manifestació postpandèmia, quan hi van participar més de 400.000 persones segons les xifres de la mateixa entitat organitzadora, l’Assemblea Nacional Catalana. Un element que porta a pensar que hi haurà més assistència són les dades que ha donat a conèixer FGC.

🔴 Manifestació de l'11 de setembre 2022 a Barcelona: última hora de la Diada | DIRECTE

Segons dades de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), monitorades fins a les 15h, hi ha hagut un augment d’usuaris en aquesta xarxa de transport d’un 3,4% en relació amb l’11 de Setembre del 2021. L’augment més significatiu ha tingut lloc en la Línia Llobregat, on la pujada ha estat del 9,1%. Cal tenir en compte que la cua de la manifestació enguany se situa a la plaça Espanya, precisament l’estació terme de totes les línies de FGC procedents del Baix Llobregat. Pel que fa a la línia del Vallès, l’augment no ha estat tan espectacular, ja que s’han sumat un 1% més d’usuaris. En tot cas, aquestes xifres auguren més mobilització que el 2021.

Manifestació a les 17:14

Com ja és habitual, el tret de sortida de la manifestació tornarà a ser a les 17.14 h. És un enllaç simbòlic a l'11 de setembre de 1714, quan es va produir l'assalt a Barcelona per part de les tropes borbòniques de Felip V. La mobilització començarà des de l'avinguda Paral·lel, prop de la plaça Espanya, desembocarà a les Drassanes, on seguirà en línia recta fins a l’Estació de França passant pels passejos de Josep Carner, Colom i Isabel II i l'avinguda del Marquès de l'Argentera. A l’Estació de França tindrà lloc l'acte polític principal de la mobilització. Tot i això, i com en anys anteriors, l'ANC ha dividit l'inici de la manifestació de Barcelona en trams, deu en total. Aquests trams abasten pràcticament tot el Paral·lel fins a les Drassanes.

🟡 Diada 2022: així serà la manifestació de l'11 de setembre avui a Barcelona

✊ Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

A l'Estació de França, la manifestació finalitzarà amb la celebració d'un acte polític. Hi haurà discursos per part de membres de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència. S'espera que l'acte central comenci a les 18.30 i que acabi a les 19.30 h.