Detenir Quim Torra. Aquesta és la primera mesura que el líder de Vox, Santiago Abascal, vol dur a terme si és escollit president del govern espanyol, segons ha assegurat en una entrevista a Es la Tarde de Dieter  de esRadio. En la mateixa línia, el líder d'ultradreta ha afegit que "prendre el control de Catalunya" seria una altra de les seves prioritats.

Abascal creu que és urgent detenir el president de la Generalitat i "posar-lo en mans de la justícia" i que, per tant, "surt a guanyar les eleccions". Durant l'entrevista, el candidat de Vox a les eleccions generals assegura que els "seus sondejos interns" el situen per sobre del PP i Ciutadans "en molts llocs, alguns d'ells molt significatius".

Pel que fa als pactes postelectorals, Abascal veu "difícil" repetir el pacte d'Andalusia: "difícilment es reeditarà en les mateixes circumstàncies si pretenen fer-nos passar per l'aro, humiliant-nos i sense aplicar cap dels compromisos que van adquirir amb nosaltres", ha subratllat. 

Preguntat per la seva opinió sobre Pablo Casado i Albert Rivera, Albascal ha qualificat el líder del PP com una persona "amb un bon to amable i cordial" i, sobre Rivera, ha posat en valor la seva etapa a Catalunya "lluitant contra el separatisme"