El diputat de Die Linke Andrej Hunko ha estat avui el primer parlamentari del Bundestag a visitar els presos polítics a Lledoners, i a la sortida ha manifestat que és "una detenció contrària als valors de la UE". Hunko considera que la detenció es basa en una acusació de violència que en realitat no va existir.

Hunko s'ha reunit amb Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull, i s'ha interessat per la seva situació, segons ha indicat en un comunicat. Posteriorment s'ha entrevistat amb el conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch.

Segons Hunko, la detenció dels presos polítics pot vulnerar el Conveni Europeu dels Drets Humans. I ha anunciat que demanarà informació de les condicions de la detenció, de la independència o no del Tribunal Constitucional espanyol, i de la celebració dels judicis de l'1-O. "Els presos tenen l'amenaça de ser traslladats a Madrid, per ser jutjats per una suposada rebel·lió i per l'organització d'un aixecament", ha indicat en el comunicat.