El principal diari suís, el Neue Zürcher, de Zuric, ha fet un reportatge sobre la raresa poítica d'Espanya, que no pacta, i adverteix que aquesta pràctica "està cansant els ciutadans". "En gairebé 40 anys de democràcia, els polítics espanyols mai no han aconseguit formar un govern de coalició a nivell estatal", subratlla amb un punt de sorpresa.

El rotatiu recorda que això no té cap precedent a Europa, amb l'única excepció de la minúscula Malta. Però aquesta no té cap paral·lelisme perquè no arriba al mig milió d'habitants.

Neue Zürcher

Sánchez fa el seu darrer intent de formar govern a Espanya, titula el Neue Zürcher

Segons el diari suís, és evident que "el bloqueig polític" espanyol ja té un impacte negatiu en l'economia, que mostren algunes dades. "Les comunitats estan amb les arques buides perquè l'actual govern [espanyol] no pot complir les obligacions financeres degut a la falta de pressupost. S'estan ajornant importants inversions i la recuperació del mercat laboral s'ha estancat al mes d'agost", afegeix. 

Neue Zürcher recorda que si es convoquen noves eleccions generals, "seran les quartes en quatre anys", i dona per fet que els polítics espanyols s'hi estan encaminant.