Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtònyc, ha celebrat aquest dissabte al vespre el seu primer concert en solitari des que es va establir a Bèlgica. En declaracions a l’ACN abans de l’actuació, el raper ha admès que tocar fora de casa amb un públic que no és el seu li resulta una mica “incòmode”.

“Però l’escalfor del que fan a Catalunya també ens arriba aquí i esperem que el que fem aquí els doni força per seguir lluitant com el que fan ells ens la dona a nosaltres”, ha afegit. Per altra banda, ha assegurat que oferir un concert a Bèlgica, igual que passava a Espanya, vol dir també “fer política” i “desafiar” l’Estat.

Valtònyc ACN 2

En qualsevol cas, ha destacat, a Bèlgica és “lliure”. El cantant també ha valorat que és “significatiu” que els CDR es mobilitzin el mateix dia que els francesos van “alliberar-se de la monarquia”. “Tenim més força que mai ara i ho hem d’aconseguir”, ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que és “el moment” que es plantegi a tot l’estat espanyol fer un referèndum sobre si es vol una república o una monarquia.

Valtònyc ha actuat aquest dissabte en el marc del festival CityZen a l’església del Béguinage, a Brussel·les, juntament amb artistes com el raper belgacongolès Badi. "Només volem cantar i que ens deixis ser lliures", ha dit en acabar el concert Valtònyc. El retorn als escenaris ha coincidint amb la clausura de l’exposició ‘55 urnes per la llibertat’, la mostra sobre l’u d’octubre que des de meitats de juny s’ha pogut visitar al mateix centre religiós.