Tsunami Democràtic ha publicat el seu primer article d'opinió. Fins ara ha evitat convertir-se "en un opinador de l'actualitat", però avui han decidit posicionar-se amb un text on es valora i analitza la publicació del nou decret-llei de seguretat digital del govern espanyol. Sota el títol "Tecnologies del segle XXI, lleis de l'antic règim", l'article que podeu llegir íntegrament a El Nacional, Tsunami destaca que "l'Estat espanyol continua la seva escalada autoritària i, entra per la porta legislativa, en l'inquietant club dels estats que, en nom de la "seguretat nacional", poden clausurar pàgines web i que poden, igualment, considerar com a terrorisme el lliure exercici del dret de reunió i manifestació". "El decret llei permet al govern restringir els drets constitucionals dels ciutadans", remarca Tsunami en l'article.

Segons Tsunami Democràtic, "aquests intents repressius quedaran, sens dubte, superats per les noves metodologies organitzatives de la ciutadania basades en les noves tècniques de la no-violència".

Com a exemple de desobediència civil no violenta i massiva en defensa dels drets i les llibertats, hi ha l'aplicació de Tsunami Democràtic que els propers dies "ha de servir per estendre i coordinar la lluita i l'activisme amb voluntat transformadora", tot i que admeten que "mai podrà substituir la confiança i la solidaritat de les persones".

L'article d'opinió acaba amb una lliçó d'empoderament del poble al marge dels partits polítics: Tsunami Democràtic és una campanya amb objectius i mètodes molt definits. Ara bé, el que realment importa és que la lluita per l’autodeterminació i els drets fonamentals no està subordinada a una marca: qui encapçala el moviment és la ciutadania. I això no es pot aturar. Aquesta és la força de la gent"

I avisa: "I demà en serà un nou exemple".