Primàries Barcelona ha acusat Esquerra Republicana de “triar a dit” els seus representants després d’apartar Alfred Bosch com a candidat a l’alcaldia de Barcelona i apostar per Ernest Maragall. “S’han menystingut les bases”, ha dit la portaveu del procés de primàries, Maria Vila, en referència al fet que Bosch havia estat escollit en unes primàries, si bé és cert que en va ser l’únic candidat.

Per a Primàries Barcelona si aquesta maniobra era per combatre’ls, l’estratègia “és incorrecta” perquè “nosaltres apostem perquè siguin les bases” les que escollin el candidat. “Ens preocupa que la direcció d’un partit no compti per res amb les bases”, ha explicat.

Davant d’aquesta situació, ha convidat a “qui no estigui d’acord amb aquesta manera de triar els candidats que se sumi a les primàries Barcelona”. A l’hora ha recordat que un dels arguments d’ERC per no sumar-se al projecte era que la militància del partit ja havia elegit el seu representant.

Vila ha convidat a Ernest Maragall ha sumar-se al seu projecte i a “sotmetre’s” a un debat obert amb la resta de candidats.

Primàries Barcelona assegura que hi ha una vintena de persones que han manifestat la seva intenció de ser candidats a encapçalar el projecte, un dels darrers que ho ha fet és Adrià Alsina, membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana.