El membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana Adrià Alsina ha anunciat avui que deixa l'entitat per presentar-se a les primàries unitàries per Barcelona. Així ho ha comunicat en una carta que ha presentat a la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, on explica la seva aposta per la "unitat feta des de baix".

"Anar a les eleccions municipals dividits i enfrontats, mirant de reüll què fa el partit del costat, és garantia de fracàs i de lliurar les grans alcaldies al franquisme sociològic de Ciutadans o a la incompetència carregada de bones intencions d’Ada Colau", ha assegurat. Per això, Alsina considera que "el sistema necessita una sacsejada" i "candidats i candidates que se la juguin". 

 

Tal com explica en la missiva, tot i que els estatuts de l'ANC no preveuen què s'ha de fer en cas que un secretari nacional es presenti a unes primàries no partidistes, Alsina considera que "cal ser estrictes amb l'esperit de l'ANC" i ha decidit dimitir d'immediat per dedicar-se a la candidatura.

"Moltes gràcies per la comprensió, el suport i també les crítiques i les discussions, que sempre ens han enriquit i ens han convertit en referència per a l'Independentisme de base", ha conclòs.