Alfred Bosch renuncia a l'alcaldia de Barcelona. El republicà ha decidit no tornar a ser el cap de llista d'ERC a les eleccions municipals que tindran lloc el proper mes de maig, tot i haver-se imposat en unes primàries internes en què no s'hi havia presentat cap altre candidat. Això deixa via lliure a Ernest Maragall, actualment conseller d'Exteriors, per presentar-s'hi. 

Bosch podria anunciar la seva renúncia en una assemblea d'Esquerra Barcelona que s'ha convocat per aquest mateix divendres a la tarda. En aquesta reunió, el republicà es dirigirà a la militància i podria anunciar tant la seva renúncia com assenyalar el seu successor.

El fins ara líder dels republicans a l'Ajuntament va ser escollit el passat mes de març com a alcaldable en unes primàries internes, després d’obtenir un 87% dels vots, tot i que només va votar-hi un 15% de la militància. La de Bosch era l'única candidatura que concorria a les eleccions.

Ara, Ernest Maragall, germà de l'exalcalde olímpic Pasqual Maragall, podria assumir el repte de presentar-se a l'alcaldia de Barcelona. L'actual conseller d'Exteriors va ser un dels principals col·laboradors del seu germà quan aquest va ser alcalde de la ciutat i coneix perfectament el funcionament del consistori.  

Els republicans afronten les eleccions amb unes bones enquestes a l'esquena i es veuen amb possibilitats d'imposar-se en la cursa electoral i governar en solitari o a través d'un acord amb altres candidatures.