Un fred d'hivern i núvols, que poden descarregar algun ruixat feble i dispers només durant el matí al litoral i al Pirineu, acompanyaran la jornada electoral de demà diumenge, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Els meteoròlegs pronostiquen que durant la matinada de diumenge hi haurà núvols abundants que aniran disminuint amb el pas del dia, tot i que el cel es mantindrà molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu i en punts del sector central del litoral durant tot el dia.

A la tarda, el cel estarà més serè, tot i que hi haurà intervals de núvols mitjans i la nuvolositat anirà en augment al final del dia a la meitat est de Catalunya.

Al vessant nord del Pirineu és probable que hi hagi precipitacions de neu fins a primera hora del matí i no es descarten també a partir del vespre. També al matí podria aparèixer algun xàfec al sector del litoral central, tot i que la precipitació serà feble i amb acumulacions escasses. La cota de neu voltarà els 1.400 metres a primera hora del dia i els 1.000 metres a la fi de la jornada.

Els votants hauran d'abrigar-se per anar a votar ja que les temperatures seran hivernals, lleugerament més baixes que les d'avui dissabte, amb mínimes que baixaran dels -2ºC al Pirineu i Prepirineu, i entre -1ºC i 5ºC a la depressió central i al prelitoral nord.

A la resta del prelitoral la temperatura mínima oscil·larà ens 2 i 8ºC i entre 4 i 10ºC al litoral, mentre que les màximes seran d'entre 7 i 11 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 11 i 16 ºC a les comarques centrals i entre 12 i 19 ºC a la resta de Catalunya.

El vent bufarà entre fluix i moderat amb cops forts de component nord i oest, tot i que hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable al Prepirineu, Catalunya Central i punts del litoral central i interior. Hi haurà ratxes de vent molt fort de tramuntana a l'Empordà i de mestral al terç sud de Catalunya, tot i que sense avisos de perillositat.