El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya ha publicat aquest divendres per la tarda la Llei de pressupostos de la Generalitat pel 2017, així com també la Llei de mesures fiscals, coneguda com a Llei d’acompanyament.

La publicació es dóna un dia després que Catalunya Sí Que es Pot presentés a la Mesa una petició per tal que paralitzés la publicació de la Llei dels pressupostos fins que no es resolguessin els problemes “d’incongruències” entre les esmenes de CSQP i la CUP.

Segons considerava el portaveu de la formació, Joan Coscubiela, els pressupostos inclouen dues esmenes a un mateix article, la disposició que preveu el finançament del referèndum, que diuen coses “radicalment oposades”, ja que l’esmena de la CUP preveu un referèndum unilateral i la de CSQP un referèndum pactat amb l’Estat.

Coscu pressupostos

Per això, Coscubiela va demanar aquest dijous durant la Junta de Portaveus extraordinària que la Mesa acceptés incloure aquesta petició en l’ordre del dia de la reunió. Tot i això, finalment no es va incorporar. La iniciativa de CSQP, per tant, es debatrà en la propera reunió de la Mesa, dimarts vinent, amb els pressupostos ja publicats.

Aquest mateix divendres la CUP ha valorat negativament la proposta de CSQP i l’ha atribuït a  un “gest de força” de Coscubiela “en clau interna”.